16 Mayıs 2013 Perşembe

INTERRAIL BAŞLASIN!


    Erasmus'a geldiğimiz ilk günden beri ağzımızda dolanan tek bir kelime vardı.O da INTERRAIL.Çantamızı alıp Avrupa'yı karış karış gezme fikri hiç aklımızdan çıkmadı.Şimdiye kadar uçakla gezdik fakat hiçbirinin en kafa dengi arkadaşınla trende 22 günlük maceranın ötesine geçemeyeceğini biliyorduk..Her türlü zorluğu çoktan göze aldık.Trenlerde uyumayı ,gerekirse istasyonlarda kalmayı,deniz kenarlarında sabahlamayı, sokaklarda kalmayı..






    Erasmus'a 17 Eylül'de başladık ve tam 8. ayımızın dolduğu gün 17 Mayıs'ta İnterrail'e başlıyoruz.Rüyamızı gerçekleştiricek olmanın mutluluğu ,heyecanı günlerdir üzerimizde.Çıkacağımız 22 günlük interrailin rotasını belirlerken tüm hayal şehirlerimizi de içine almaya çalıştık.Ve en sonunda rotamızı tam olarak belirlediğimizde çıkan sonuç bize göre inanılmaz oldu.Bu turu sorunsuz gerçekleştirmek tek dileğimiz.




Girls we can do it :)

     İtalya'yı daha önceden gezdiğimiz için rotanın içine başlangıçta almadık.En son Benevento'ya dönerken İtalya'da göremediğimiz bir kaç şehri de rotamıza ekledik.Rotamızı ayarlarken tüm şehirlerin kurdu haline geldik.Hergün araştırdığımız şehirlerden bize en cazip gelenlerini seçip diğerlerini eledik.Sonunda Rotamız hazır.



      Şu an rotamızı tamamını yapabilirsek 9936 kilometre.Neredeyse Ekvatorun çapı kadar yapacağımız yolculukta 11 ülke ve 25 şehir görmek planımız..Avusturya,Slovakya,Macaristan,Çek Cumhuriyeti,Almanya,Hollanda,Belçika,Fransa,İspanya,Monaco ve İtalya.

1)VIYANA
2)BRATISLAVA
3)BUDAPEŞTE
4)PRAG
5)BERLIN
6)AMSTERDAM
7)ROTTERDAM
8)BRÜKSEL
9)KÖLN
10)FRANKFURT
11)LÜKSEMBURG
12)PARIS
13)BIARRITZ :Okyanusta yüzebilmek için sırf bu Fransız şehrine gidiyoruz! :)
14)TOULOUSE
15)ANDORRA
16)BARSELONA
17)MADRID
18)VALENCIA
19)IBIZA : http://www.youtube.com/watch?v=qa7EIjhJ_fw! Rüyalarrrr gerçek oluyor aa dostlar! :)
20)NICE
21)SAINT TROPEZ: http://www.youtube.com/watch?v=Kh2FRFhS7QY Klibini ilk izlediğimde gidicez demiştik!
22)CANNES
23)MONACO
24)GENOVA
25)PORTO FINO(Genova)
26)COMO Gölü(Milano)

   Eğer bunu yapabilirsek Erasmus'da bunu da yapamadım diyebilceğim birşey kalmamış olacak.Döndüğümüzde Erasmus bitimine giderek daha yaklaşmış olacağız.Şu an bunu düşünmek istemiyorum tabii ki! :) Ailemizi arayıp "Biz Avrupa turuna çıkıyoruz" dediğimizde bize dedikleri tek şey "iyi yolculuklar" oldu.Bize bu özgürlüğü 22 yaşında tattıran ailelerimize sahip olmak bizim en büyük şansımız şüphesiz.
     Interrail benim en büyük hayalimdi gerçekten gerçekleştirmenin mutluluğunu hiçbirşeyin önlemesini istemiyorum.Şansa ve duaya ihtiyacımız var sanırım.Bize şans dileyin nolur :)

Döndüğümde tüm yeni gördüğüm şehirlerle blogda görüşmek üzere!! CİAO!



Hiç yorum yok: